fbpx

Welke vloeistof is geschikt voor een wespenval?

Welke vloeistof is geschikt voor een wespenval?

Wespenvallen kunnen je een aangename pauze geven door de populatie wespen die zich om je heen draait en zichzelf uitnodigt aan je tafel, te verminderen. Op de markt worden er doeltreffende vallen verkocht, maar ambachtelijke vallen zijn ook makkelijk te maken en behoorlijk effectief, vooral voor het vangen van koninginnen in de lente.

Ongeacht het soort val dat je kiest, wespen zullen er niet naartoe gaan als niets hen daarheen leidt. Laten we samen eens kijken welke vloeistoffen je in je wespenval moet doen om deze doeltreffend te maken.

Suikerhoudende drankjes: ideaal om in je val te steken

Zelfgemaakte vallen worden vaak gemaakt met limonade, grenadinesiroop en andere zoete drankjes. Het moet gezegd worden dat wespen aangetrokken worden door suiker, waardoor dit behoorlijk aantrekkelijke vloeistoffen voor hen zijn.

Dit zijn enkele drankjes die deze dames makkelijk zouden moeten behagen en je dus zullen helpen je vallen doeltreffend te maken:

  • Siroop
  • Limonade
  • Coca-cola
  • Suiker en azijn
  • Suiker en citroensap

Bier: zeer effectief in een wespenval

Wie wordt er niet aangetrokken door de geur van een goed biertje? Wespen in elk geval wel! Aarzel daarom niet om hun zoete drankje aan te lengen met bier. Mengsels die bier bevatten, zijn het meest doeltreffend.

Vergeet niet om het volgende op kamertemperatuur te serveren:

  • Een mix van bier en jam
  • Een mengsel van bier en vruchtensap

Eiwitgeuren: perfect voor het vangen van wespen, maar niet voor bijen

Eiwitaas, vloeibaar of niet, is zeer effectief in het aantrekken van wespen en heeft de toegevoegde bonus dat je er geen bijen mee aantrekt.

Het is inderdaad zo dat niet alleen wespen, maar ook bijen worden aangetrokken door suiker. Dit betekent dat je zoete vallen geen onderscheid zullen maken tussen de twee soorten, wat jammer is omdat bijen erg bedreigd zijn en een essentieel onderdeel van onze ecosystemen zijn. Wespen worden echter niet alleen aangetrokken door suiker, maar ook door dierlijke eiwitten.

Aas zoals stukjes vlees, vis en schaaldieren zullen dus voorkomen dat je naast wespen ook bijen vangt.

Je kunt ook dierlijk vet gemengd met water gebruiken om wespen aan te trekken.

Speciale lokstof voor wespen: de beste vloeistof om in een val te doen

Vloeibaar aas dat speciaal hiervoor is ontworpen, kan ook nuttig zijn, vooral als je de andere aangeboden oplossingen al hebt geprobeerd en deze geen resultaat hebben opgeleverd.

Vloeibare lokstoffen zijn een betrouwbaar product dat zijn rol prachtig vervult en dat vermijdt dat je verschillende recepten moet bereiden om te ontdekken wat de wespen in en rond je huis het meest aantrekt.

Conclusie

Zoete vloeistoffen zijn zeer doeltreffend in vallen, maar hebben het grote nadeel dat ze allerlei soorten vliesvleugeligen aantrekken, inclusief bedreigde soorten, zoals bijen en hommels.

Om doelgerichter te werk te gaan, kun je best kiezen voor eiwitgeuren, zodat je vallen meer wespen aantrekken, en bijen en hommels met rust laten. Het spreekt voor zich dat lokstoffen die voor dit doel zijn ontworpen een van de interessantste opties zijn.

Tags: