fbpx

Kun je een wespennest verdrinken?

Kun je een wespennest verdrinken?

Het kan verleidelijk zijn om een wespennest te verdrinken. Maar is dit wel een goed idee? Dit is wat je moet weten als je op het punt staat een vervelend wespennest te verdrinken.

Ondergrondse wespennesten: bijzonder gevaarlijke nesten

Als je je afvraagt of het verdrinken van een wespennest een optie is, komt dat waarschijnlijk omdat het nest in kwestie zich onder de grond bevindt. Is het een goed idee om je tuinslang daar te laten lopen?

Ondergrondse nesten zijn bijzonder gevaarlijke nesten die extra voorzorgsmaatregelen vereisen. De bewoners van deze nesten kunnen uit de grond komen om je kuiten aan te vallen als je ze stoort, zeker als je er met de maaier overheen gaat of het met water of een andere vloeistof besproeit. Ben je bang dat ze massaal naar buiten gaan komen? Terecht, want de kans is groot dat net dat zal gebeuren.

Is het een goed idee om een wespennest te verdrinken?

Het verdrinken van een wespennest kan ik eerste instantie een goed idee lijken. Niets is echter minder waar. Hoewel het gebruik van water vaak wordt aangehaald in de strijd tegen deze insecten, stelt het verdrinken van het wespennest je bloot aan grote risico’s.

Wespen worden namelijk ontzettend agressief wanneer hun integriteit of die van hun nest in gevaar is. Iemand die ooit al eens door een leger van geel en zwart werd aangevallen, weet wat het is en zal te allen tijde vermijden om in zo’n situatie terecht te komen.

Bovendien is de kans klein dat het water alle insecten zal doden. Je zult misschien de aanwezige exemplaren te pakken krijgen, maar wat met de wespen buiten het nest? Vroeg of laat komen deze terug, waardoor je de procedure zult moeten herhalen en jezelf nogmaals aan dezelfde risico’s zult moeten blootstellen.

Het verdrinken van een wespennest is niet alleen gevaarlijk, maar ook helemaal niet doeltreffend. Er zijn veiligere en efficiëntere technieken dan het verdrinken van een wespennest om van een ondergronds wespennest af te komen.

Alternatieve methoden om wespen te verdrinken om van een wespennest af te komen

In eerste instantie zul je een wespennest zelf willen verwijderen. Er bestaan verschillende methoden, hoewel hun effectiviteit, en vooral de veiligheid die ze bieden, niet bepaald groot is!

Bommen en insecticiden

De effectiviteit van deze producten die in winkels worden verkocht, staat niet gelijk aan professionele anti-wespproducten. Sommige zijn gewoon niet doeltreffend, terwijl andere een matig positief resultaat kunnen opleveren. Als je het risico wilt nemen om alleen in te grijpen, kun je jezelf best informeren voor je naar de winkel gaat en uitsluitend producten kopen bij gekwalificeerde verkopers.

‘Zelfgemaakte’ insecticiden

Denk bijvoorbeeld aan een mengsel van water en afwasmiddel. Verdun een kwart kopje afwasmiddel in een liter water. Positioneer jezelf vervolgens in het steekbereik van wespen door de ingang van het nest gedurende 10 tot 15 minuten te besproeien.

Een wespennest verbranden

Het verbranden van een wespennest is een andere ambachtelijke methode die we ten zeerste afraden. Naast het risico op steken en andere lichamelijke letsels, riskeer je namelijk brand en brandwonden.

Kies voor gekwalificeerde mensen

De beste methode blijft om een bedrijf te contacteren dat gespecialiseerd is in de vernietiging van wespen- en hoornaarnesten. Niet alleen maakt hun expertise echt een wereld van verschil, maar zijn hun technici voorzien op allerlei soorten omstandigheden.

Door de vernietiging van het wespennest in handen van professionals te leggen, vermijd je het risico op steken, vallen of materiële schade. Dit is de kost van een interventie meer dan waard.

Conclusie

Een wespennest kan gevaarlijk zijn voor de mens. Daarom kun je het best verwijderen voordat het schade kan veroorzaken.

Het verdrinken van een wespennest is echter niet de beste oplossing om van een ondergronds wespennest af te komen.

Je beste optie is om een gespecialiseerd vernietigingsbedrijf in te huren dat je wespennest veilig kan verwijderen.

Neem contact op met onze teams als je een of meerdere wespennesten wilt laten vernietigen!

Tags: