fbpx

VERDELGING VAN EEN WESPENNEST: WAT TE DOEN

Bent u het slachtoffer van een wespen- of hoornaarnest en weet u niet wat u moet doen? Nog een twijfel om de brandweer of een gespecialiseerde firma te bellen om het nest te verdelgen? Dan bent u aan het juiste adres, want wij kunnen helpen!

Wie te bellen ?

Of het nu om een wespen- of hoornaarnest gaat, de eerste reflex is vaak om onmiddellijk de brandweer te bellen. Hoewel dit soort interventies deel uitmaken van hun missie, is het begrip noodsituatie relatief en blijft hun prioriteit om personen bijstand te verlenen. Door een gebrek aan personeel is het niet ongewoon dat sommige regio’s wachttijden van enkele dagen of zelfs weken hebben voor dit type interventies (Source RTBFSudinfo & RTL). Dit verklaart waarom de meeste zones in 2019 besloten hebben om de prijs van de interventies voor een verdelging van wespen- en hoornaarnesten te verhogen om individuen zo te ontmoedigen om rechtstreeks van hun diensten gebruik te maken.

De oplossing? Doe beroep op een gespecialiseerd verdelgingsbedrijf dat een snelle interventie garandeert.

Natuurlijk is het niet aan te raden om zelf een wespennest te bestrijden, aangezien dit hoogstwaarschijnlijk in het ziekenhuis zou eindigen. Een massale aanval, zelfs op een gezond persoon, kan leiden tot een ernstig letsel of zelfs dood (door een anafylactische shock). Onze methodes zijn aangepast aan de verschillende soorten ongedierte die zich in uw huis hebben gevestigd. Afhankelijk van de locatie van de nesten en hun toegankelijkheid, zullen we al onze professionele kennis en technieken inzetten om doeltreffend te handelen.

Een wespennest bestrijden: Prijs en tarief

Zoals hierboven vermeld, hebben de meeste brandweerzones besloten om hun prijzen te verhogen als reactie op de toegenomen vraag in het seizoen 2018. Zo heeft de Waals-Brabantse zone (WBZ) zijn prijs in een jaar tijd verhoogd van 60 tot 100 euro, en vraagt de SIAMU-zone (de Brusselse brandweer) nu €169,24 voor het vernietigen van een wespen- of hoornaarnest. Ook de zone Wallonië-Picardië rekent € 100, terwijl de zone NAGE, die de gemeenten Namen, Andenne en Gembloux omvat, € 105 euro rekent (bron: Sudinfo).

De tarieven van professionals in de sector zijn zeer variabel en verschillen van regio tot regio en is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de toegang tot het nest. De tarieven variëren over het algemeen van € 60 tot €150. Als verdelger van wespennesten bieden wij u de tussenkomst van één van onze verdelgers aan voor een vaste prijs van € 70 inclusief btw, ongeacht de moeilijkheidsgraad om het nest te verwijderen. Deze prijs is inclusief verplaatsingskosten, werkuren, materiaal en producten.

Beroep doen op een professional: het nest lokaliseren

Om een nest doeltreffend te kunnen behandelen, is het in eerste instantie noodzakelijk om de juiste locatie ervan te bepalen. Sommige nesten zijn zeer zichtbaar (in de vorm van een bal), maar deze kleine lastposten zijn goed in het verbergen op minder of meer discrete plaatsen, zoals:

  • In een buitenmuur: in elke opening die toegang geeft tot een leegte die voldoende groot  is voor de bouw van een nest.
  • Het dak: ter hoogte van de dakpannen, het onderdak, de nokpannen of zelfs bij de schoorsteen
  • Op de zolder.
  • In de tuin: ondergronds, in een boom, nestkastje of zelfs in een tuinhuis

Een onderscheid maken: wespen, Europese hoornaars, Aziatische hoornaars, bijen en hommels

Veel mensen hebben moeite om een onderscheid te maken tussen wespen, hoornaars, hommels en bijen. Dit is belangrijk omdat de bestrijdingsmethode afhankelijk is van het soort insect. Een zwerm bijen moet verzameld worden door een imker, terwijl lastige wespen of hoornaars uitgeroeid moeten worden met een insecticide.

Dit onderscheid is belangrijk omdat bijen en hommels beschermde soorten zijn die absoluut gered moeten worden. Daarom roeien we geen bijen en hommels uit en vragen we u om voor dit soort missies een imker in te schakelen.

 

Bepaal met welke soort u te maken heeft door deze beschrijvingen te raadplegen:

 

 

Onze methode voor het vernietigen van een wespennest

  • Nestlocatie: wespennesten kunnen zich overal bevinden: in bomen, muren, balkons, zolders, schoorstenen, enz.
  • Het bepalen van een aanvalsplan: we kiezen de meest geschikte methode om een wespennest te verdelgen, afhankelijk van de locatie en de grootte van het wespennest. Dankzij ons kwalitatief materiaal kunnen we ons aanpassen aan elke situatie.
  • Vernietiging en verwijdering van het nest: meestal wordt het nest vernietigd door het spuiten van producten op basis van permethrine. De wespen zullen niet onmiddellijk sterven zodat ze het hele nest kunnen aantasten. Als het product eenmaal in werking is getreden (24/48u), zult u weer kalmte en sereniteit krijgen.

Een wespennest kan bijzonder irritant zijn voor uw rust. En dan hebben we het nog niet eens over de schade die wespen aan uw gezondheid kunnen toebrengen als ze zich aangevallen of gestrest voelen! Aarzel dus niet om een professional in te schakelen om het wespennest uit te roeien en zo de overlast te verwijderen.

Slachtoffer van wespen of hoornaars?

Wacht niet langer en vraag om een interventie van een van onze experts.