fbpx

VERDELGING VAN EEN HOORNAARNEST: WIE MOET IK BELLEN ?

Net zoals wespen zijn hoornaars een bijzonder wijdverspreide en agressieve plaag. Als u een hoornaarnest in de buurt van uw huis heeft ontdekt, dient u snel te handelen! Lees meer over onze procedure voor het uitroeien van een hoornaarnest.

Het onderscheid tussen Aziatische en Europese hoornaars

Hoornaars hebben zich de laatste jaren vermenigvuldigd, maar worden vaak onderling met elkaar verward. Als alle hoornaars tot de familie van de vliesvleugeligen behoren, dan zijn er twee verschillende soorten hoornaars:

  • Europese hoornaars
  • Aziatische hoornaars

Europese hoornaars hebben specifieke kenmerken. Ze hebben een oranje kop die hen onderscheidt van een eenvoudige wesp. Ze zijn ook de grootste van de vliesvleugeligen.

Aziatische hoornaars daarentegen zijn iets kleiner en lijken qua grootte op een wesp. Ze worden ook wel ‘geelvoetige hoornaars’ genoemd. Ze zijn onlangs in Europese landen opgedoken en hebben ons land gekoloniseerd. In België zijn ze sinds 2016 aanwezig.

Ze zijn slecht aangepast aan ons klimaat en onze omgeving, en zijn voor ons ecosysteem veel schadelijker dan andere hoornaars. Ze vernietigen bijennesten en versnellen de verdwijning van de bij, die al enkele jaren bedreigd wordt.

Merk ook op dat de nesten van Aziatische hoornaars kleiner zijn dan die van hun Europese tegenhangers.

Slachtoffer van hoornaars?

Wacht niet langer en vraag snel om een interventie van een van onze experts.