fbpx

VERDELGING VAN EEN HOORNAARNEST: WIE TE BELLEN

Net zoals wespen zijn hoornaars een bijzonder wijdverspreide en agressieve plaag. Als u een hoornaarnest in de buurt van uw huis heeft ontdekt, dient u snel te handelen! Lees meer over onze procedure voor het uitroeien van een hoornaarnest.

Het onderscheid tussen Aziatische en Europese hoornaars

Hoornaars hebben zich de laatste jaren vermenigvuldigd, maar worden vaak onderling met elkaar verward. Als alle hoornaars tot de familie van de vliesvleugeligen behoren, dan zijn er twee verschillende soorten hoornaars:

  • Europese hoornaars
  • Aziatische hoornaars

Europese hoornaars hebben specifieke kenmerken. Ze hebben een oranje kop die hen onderscheidt van een eenvoudige wesp. Ze zijn ook de grootste van de vliesvleugeligen.

Aziatische hoornaars daarentegen zijn iets kleiner en lijken qua grootte op een wesp. Ze worden ook wel ‘geelvoetige hoornaars’ genoemd. Ze zijn onlangs in Europese landen opgedoken en hebben ons land gekoloniseerd. In België zijn ze sinds 2016 aanwezig.

Ze zijn slecht aangepast aan ons klimaat en onze omgeving, en zijn voor ons ecosysteem veel schadelijker dan andere hoornaars. Ze vernietigen bijennesten en versnellen de verdwijning van de bij, die al enkele jaren bedreigd wordt.

Merk ook op dat de nesten van Aziatische hoornaars kleiner zijn dan die van hun Europese tegenhangers.

Hoe een hoornaarnest vernietigen?

Weet vooral dat een hoornaarnest gevaarlijk is en dat je het beter niet op eigen houtje kunt proberen te vernietigen.

Een eenvoudige steek van een Europese of Aziatische hoornaar kan gevaarlijker zijn dan een wespensteek, aangezien een hoornaar groter is en meer vergif injecteert.

Een hoornaarsteek kan leiden tot een eenvoudige pijnlijke zwelling, maar kan ook ernstigere gevolgen hebben, gaande van een anafylactische shock tot zelfs een hartstilstand.

Het is aan te raden om gebruik te maken van de diensten van een professioneel bedrijf zoals Wespenvernietiging. Verdelgers die gewend zijn aan dit soort situaties weten hoe ze een wespennest op een duurzame manier kunnen vernietigen.

Dankzij ons netwerk van experts op het gebied van wespenvernietiging kunnen wij u snel in contact brengen met een professional bij u in de buurt. Ga naar de interventiepagina van de site om het formulier in te vullen en een gepersonaliseerd voorstel te krijgen.

Onze methode om een hoornaarnest te verdelgen in 3 stappen

Om een wespennest uit te roeien, gaan onze verdelgers te werk met een inmiddels beproefde methode:

  • Nestlocatie en analyse van de directe omgeving: nesten kunnen zich bevinden op moeilijk bereikbare plaatsen, maar wat de locatie ook is, wij kunnen u een oplossing bieden.
  • Ontwikkeling van een actieplan: we kiezen onze werkwijze in functie van de grootte en de toegankelijkheid van het nest. We beschikken over talrijke efficiënte hulpmiddelen, zodat we ongeacht de situatie doeltreffend kunnen handelen.
  • Vernietiging van het nest: we vernietigen het nest en zorgen ervoor dat u opnieuw op beide oren kunt slapen.

De aanwezigheid van een nest moet niet licht worden opgevat. Het snel uitroeien van een wespennest is essentieel. Door de efficiënte interventie van professionals zullen latere complicaties voorkomen worden.

Slachtoffer van hoornaars?

Wacht niet langer en vraag snel om een interventie van een van onze experts.