fbpx

Hoe jaag je een wesp uit je kamer?

Hoe jaag je een wesp uit je kamer?

Stoort een wesp je in je kamer en wil je zijn gezelschap niet delen? De wesp is een nuttig insect en hoewel het niet per se aangenaam is om hem in je kamer te hebben, is het niet altijd nodig om hem te doden. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen het probleem op te lossen.

1. Zorg ervoor dat je geen nest in de buurt van je deur of raam hebt

Als je een nest bij je raam, deur of onder je dak hebt, is een open raam of deur natuurlijk niet aan te raden. Je kunt meer wespen naar binnen lokken door de weg voor ze vrij te maken.

Als je een nest dicht bij een ingang hebt, kun je het beste een professional bellen om ongelukken te voorkomen. Het team van Wespenvernietiging is het gewend om veilig in te grijpen als je een wespennest in de buurt van je huis hebt.

2. Open de ramen van je kamer

Als je geen nesten bij een van je ingangen hebt, kun je je ramen openen. Hierdoor kan de wesp ontsnappen zonder nieuwe binnen te halen.

Weet dat de wesp zich vanzelf naar deze nieuwe lichtbron zal bewegen als hij kan en dat hij zich bewust is van deze nieuwe ontsnappingsroute.

3. Vang de wesp

Als de wesp niet meegaand is, kun je overwegen om hem te vangen. Er bestaan verschillende soorten commerciële vallen, maar deze zijn absoluut niet noodzakelijk voor een enkel verloren insect!

We raden je aan om een glas, pot of ander soort bakje te gebruiken dat volstaat om een wesp te verplaatsen. Hoewel het niet per se een vereiste is, kun je de wesp lokken door middel van eender welke bron van suiker.

Van de wesp voorzichtig in het bakje. Een wesp zal altijd van nature de neiging hebben om naar boven te bewegen.

Als deze methode niet bij je past, kun je hem vangen met een zelfgemaakte val. In dit artikel lees je welke vloeistof wespen aantrekken.

4. Dood de wesp met een vliegenmepper of spray

Deze oplossing kan een laatste redmiddel zijn. We hebben je namelijk eerder al toegelicht dat niet alle insecten moeten worden gedood! Daarnaast loop je het risico dat je vreedzame indringer zich verdedigt tegen je agressie als je er niet in slaagt hem meteen te doden.

Soms kan het echter nodig zijn om wespen te doden wanneer geen andere oplossing heeft gewerkt.

Kies eerst en vooral je wapen! In de winkel kun je een insecticide spray kopen. Ga er voorzichtig mee om, want dit soort sprays kan schadelijk zijn voor de gezondheid: vergeet dus niet de bijhorende instructies te lezen. Als alternatief kun je ook een vliegenmepper kopen (hoewel een schoen of een gelijkaardig object ook werkt) om de wesp neer te slaan. Elektrische vliegenmeppers werken ook heel goed tegen wespen.

Blijf altijd oplettend. Een wesp die zich aangevallen voelt, zal proberen zich te verdedigen.

Conclusie

De makkelijkste manier om een verdwaalde wesp in je kamer te vangen, is door hem gewoon een uitweg te geven langs een raam of deur. Ook wespenvallen kunnen nuttig zijn in bepaalde gevallen, en als laatste redmiddel kun je overwegen om van de wesp af te komen door hem te doden of te besproeien met een insecticide spray.

Als de wesp in je kamer het gevolg is van een nest bij het raam, de muur of het dak, is het essentieel om niet nog meer toegangswegen te voorzien. In dat geval loop je namelijk het risico dat je enkele wesp een veel groter probleem gaat veroorzaken.

Als je van je wespennesten af wilt, neem dan contact op met onze gespecialiseerde teams!

Tags: