fbpx

De vernietiging van een wespennest: hoe verloopt een interventie?

Vernietiging van een wespennest

Om jouw veiligheid en die van je gezin te waarborgen, moet de vernietiging van een wespennest altijd door een professional worden uitgevoerd. Benieuwd hoe dit soort interventie verloopt? Dit artikel gaat verder in op alle stappen die nodig zijn om een nest succesvol te vernietigen.

De vernietiging van een wespennest en de risico’s

Sommige mensen geloven dat de vernietiging van een wespennest door henzelf kan worden gedaan en dat slechts enkele manipulaties volstaan om hun gemoedsrust te herwinnen. Deze nesten kunnen echter enkele honderden (soms zelfs duizenden) insecten bevatten. De gevolgen van een aanval door een wespenzwerm zijn soms dramatisch. Vorig jaar is helaas een persoon overleden ten gevolge van verschillende wespensteken (link naar het artikel gepubliceerd op VRT NWS).

Je zult intussen begrepen hebben dat het geen goed idee is om een wespennest zelf te vernietigen. Ook de locatie van een nest vereist bepaalde voorzorgsmaatregelen, zoals:

  • Voldoende veiligheidsafstand in acht nemen
  • Professionele beschermingsmiddelen dragen om het risico op steken te beperken
  • Langzame bewegingen uitvoeren in de buurt van het nest

Als je tijdens je zoektocht door een wesp bent aangevallen, aarzel dan niet om enkele natuurlijke remedies te gebruiken om de pijn te verzachten. Als je echter na een steek een aanzienlijke zwelling of kloppend gevoel krijgt, aarzel dan niet om medische hulp in te roepen. Dit kan namelijk een potentieel gevaarlijke allergische reactie zijn.

Bel je de brandweer of een particulier bedrijf?

Heb je een wespennest gevonden? Neem dan onmiddellijk contact op met een geschikte dienst om een interventie te organiseren. Er zijn verschillende oplossingen om de rust in en rond jouw huis te herstellen.

Interventie door de brandweer

Als je in België woont, kun je contact opnemen met de brandweer om het nest te laten verwijderen. Hoewel deze populaire methode op het eerste gezicht ideaal lijkt, zullen enkele opmerkelijke nadelen snel duidelijk worden:

  • De kosten van de interventie: de tarieven variëren naargelang je woonplaats. Sommige brandweerzones vragen tot 160 euro.
  • Beschikbaarheid: een datum prikken met de brandweer is niet altijd makkelijk en een afspraak is nooit 100% gegarandeerd. Zij moeten immers beschikbaar blijven in geval van nood. Deze situatie leidt soms tot lange wachttijden (van enkele dagen tot meerdere weken).

Interventie door een particulier bedrijf

De tussenkomst van een particulier bedrijf is aan te bevelen omdat dit een snelle tussenkomst en een correcte marktprijs garandeert. Door de voorkeur te geven aan de diensten van ons bedrijf “Wespenvernietiging” profiteer je bovendien van een gereduceerd en vast tarief van € 70 (meer dan 50% goedkoper dan sommige brandweerzones). Niets dan voordelen dus!

Hoe verlopen onze interventies?

Een afspraak maken

Neem eerst telefonisch of via dit online formulier contact met ons op en geef alle nodige informatie voor de vernietiging van het nest (adres, dringend verzoek, type vernietiging …). Onze operatoren zullen je verschillende interventiedata voorstellen naargelang jouw beschikbaarheid.

De analyse van onze verdelgers

Op de dag zelf gaan onze verdelgers over tot de analyse van de situatie en zullen ze alle toegangspunten van het nest zoeken. Elk nest is anders en de interventiemethode wordt aan elk geval aangepast. Het doel is tweeledig: zorgen voor een snelle en volledige vernietiging van het nest.

Alvorens over te gaan tot de vernietiging van het nest, zal onze verdelger de nodige veiligheidsmaatregelen treffen, zowel voor de bewoners als voor de dieren die zich in de nabijheid zouden kunnen bevinden.

Het gebruik van professionele insecticiden

Om het nest (of de nesten …) te behandelen, zijn onze verdelgers uitgerust met beschermende kleding en speciale sproeiapparatuur. Deze operatie duurt slechts enkele minuten. Daarna is een incubatieperiode van 48 tot 72 uur nodig om het hele nest te zien verdwijnen.

“Wespenvernietiging” garandeert elke interventie

Hoewel een tweede behandeling meestal niet nodig is, komt het soms voor dat de wespen toch een ontsnappingsroute vinden die hen tegen het product beschermt. Daarom heeft elke behandeling een garantie van 6 maanden.

Tags: