fbpx

6 NATUURLIJKE MANIEREN OM EEN WESPENSTEEK TE VERZACHTEN

Als u ondanks onze tips om u te beschermen tegen wespen toch gestoken bent, raak dan vooral niet in paniek! Lees meer over de juiste handelingen en natuurlijke remedies om een wespen- of hoornaarsteek snel te verzachten.

#1 Warmte

In de eerste plaats dient u de wond te desinfecteren met een antiseptische vloeistof. Plaats vervolgens de steek onder een hittebron om het gif sneller te verwijderen. Dit kunt u als volgt doen:

  • Verwarm de steek met een haardroger.
  • Breng heet water aan op een kompres en leg deze op uw wond.
  • Breng de vlam van een aansteker dicht bij de steek.

Zorg er te allen tijde voor dat u zich niet verbrandt!

#2 Ciderazijn en citroen

Ook een citroen, een natuurlijk antisepticum, heeft ongekende genezende eigenschappen en is dus ideaal om een insectenbeet te verzachten.

Leg een schijfje citroen direct op de wond of knijp een paar druppels op een wattenschijfje.

Op dezelfde manier kunt u wat ciderazijn op een wattenschijfje doen en op de wond aanbrengen. Opgelet, want dit prikt een beetje!

#3 Essentiële olie van lavendel

Essentiële oliën zijn geconcentreerde extracten van een plant. De essentiële olie van lavendel aspic staat bekend om zijn kalmerende en verzachtende werking.

Een druppel op de beet kan helpen om de ontsteking te verzachten, maar ook om de huid sneller te regenereren. Herhaal dit tot 3 keer per dag.

Wees voorzichtig, want ook al wordt de essentiële olie van lavendel over het algemeen goed verdragen, is het niet zonder risico’s voor de gezondheid. Voordat u een essentiële olie gebruikt, moet u altijd een voorafgaande test uitvoeren om de tolerantie van uw huid ten opzichte van de gebruikte plant te controleren. Het gebruik ervan wordt ook afgeraden voor kinderen en zwangere of borstvoedende vrouwen.

#4 Look en ajuin

Hoe vreemd het ook lijkt, beide voedingsmiddelen kunnen een wespensteek verlichten. Bovendien is de kans groot dat u zowel look als ajuin reeds in uw keuken liggen hebt!

Snij de ajuin in plakken of pers een beetje knoflook fijn. Het middel moet rechtstreeks op de steek aangebracht worden.

# 5 Aloë vera

Aloë vera is een plant van de aloë familie die sinds de oudheid in het Middellandse Zeegebied gebruikt wordt. Het is multifunctioneel en kan in veel situaties helpen omwille van zijn hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen.

U vindt het in de vorm van een gel in de winkels. Breng de verse, transparante vloeistof van de plant aan op de beet om de ontsteking onmiddellijk te kalmeren.

#6 Honing

Honing heeft een ongelooflijke geneeskracht en kan perfect toegepast worden op snij-, brand- en andere wonden. De kalmerende en antibacteriële eigenschappen verrichten ook wonderen bij wespen-, hoornaar-, bijen- of hommelsteken.

Onthoud dat een wespensteek ernstig kan zijn. Vergeet niet om de plek waar u bent gestoken gedurende 48 uur in de gaten te houden.