fbpx

HOU HOUD IK WESPEN UIT DE BUURT VAN MIJN ZWEMBAD?

Tijdens de zomermaanden wilt u ongetwijfeld in alle rust van uw zwembad genieten … Maar zodra u zich in het water begeeft, wordt u omsingeld door wespen die als beren rond een honingpot cirkelen. Hierdoor is het onmogelijk om te zwemmen of te zonnen zonder een steek te riskeren van deze charmante insecten. Wat kunt u doen om wespen uit de buurt van uw zwembad te houden? Dankzij onderstaande tips kunt u onbezorgd van uw zwembad genieten!

Anti-wespenmiddel in de winkel

Er bestaan twee soorten anti-wespenmiddel die speciaal voor het zwembad ontwikkeld zijn.

Afwerende sprays

Deze sprays zijn doeltreffend omdat ze een algemene behandeling van het zwembad mogelijk maken. Spuit ze rondom het zwembad om wespen op afstand te houden: op trappen, zwembadaccessoires, tuinmeubilair, ligstoelen, enz..

Anti-wespenvloeistof en tabletten

Er zijn ook vloeibare anti-wespenproducten die rechtstreeks in het zwembad gegoten worden te koop in de handel. Deze zijn tevens verkrijgbaar in de vorm van tabletten die op de bodem van het zwembad geplaatst worden.
Deze producten worden verdund in het water van het zwembad, de spa of de jacuzzi en zijn niet schadelijk voor de gezondheid van zwemmers.

Natuurlijke methoden om wespen uit de buurt van uw zwembad te houden

Weet dat u niet per se wespen hoeft te doden om in alle rust van uw zwembad te kunnen genieten. Bepaalde preventieve en natuurlijke methoden kunnen wespen er namelijk van weerhouden om in de buurt van het zwembad te komen.

De keuze van de juiste planten rondom het zwembad

Wespen houden helemaal niet van de geur van tomaten- en geraniumplanten en van lavendel- en citronellastruiken!

Bovendien zijn deze planten nog mooi ook!

Hang een oude CD in een boom

Net zoals vogels kunnen wespen afgeschrikt worden door een oude CD die met een touw in een boom gehangen wordt.
De reflecties van de zon op de CD zullen wespen, hommels en hoornaars afschrikken.

Maak een kunstmatige waterbak

Als wespen om u heen cirkelen, is dit niet per se om u de stuipen op het lijf te jagen … In feite willen ze meestal gewoon drinken in het zwembad. Als u ze op afstand wilt houden zonder hen te doden, kunt u op een veilige afstand van het zwembad een waterbak plaatsen.

Ze zullen zich aangetrokken voelen tot dit nieuwe reservoir en daar hun dorst komen lessen in plaats van in uw zwembad. Om dit te laten werken, kiest u een deksel of een onderbord voor een bloempot en giet u er water in. Vergeet niet om er ook enkele stenen omheen te leggen zodat de wespen comfortabel kunnen drinken.

Vergeet echter niet dat de beste manier om wespen uit de buurt van uw zwembad te houden natuurlijk is om de wespennesten voor de zomer te vernietigen. Aarzel niet om hiervoor een professionele vernietiger in te schakelen!