fbpx

WESPEN EN HOORNAARS AFWEREN

Hoe wespen en hoornaars afweren?

Tegen wespen en hoornaars zijn er verschillende min of meer doeltreffende middelen om deze insecten weg te houden: preventie, natuurlijke methoden of krachtige methoden op basis van chemische afweermiddelen. In dit artikel leert u alles wat u moet weten om wespen en hoornaars af te weren!

Waarom vallen deze insecten u aan?

In theorie zijn insecten van de vliesvleugeligen, met wespen en hoornaars aan het hoofd, niet agressief. Er is echter niet veel nodig om ze te irriteren en ze zich bedreigd te laten voelen! In dit geval kunnen ze mensen snel aanvallen om zich te verdedigen. Dus pas op voor het risico op steken!

Een preventieve houding aannemen ten aanzien van insecten

Om wespen of hoornaars af te weren moet eerst en vooral een preventieplan worden opgesteld. Ten eerste, laat geen voedselrestjes rondslingeren en vergeet niet om voedingswaren af te dekken. Zo kan het bord met barbecuevlees dat in de zomer op tafel staat voor wespen een echte uitnodiging zijn om uw maaltijd te delen! Maak ook stilstaande waterbronnen, zoals oude bloempotten, leeg om wespen en muggen weg te houden. Vermijd het betreden van risicovolle donkere locaties en vergeet niet om tijdens wandelingen uw armen en benen te bedekken om steken te vermijden. Als u wordt aangevallen door een wesp of een hoornaar, moet u vooral rustig blijven en geen plotse bewegingen maken.

De krachtige methode om wespen of horzels af te weren

Elektrische racketten, maar ook insecticiden, sprays en andere giftige chemicaliën kunnen zeer doeltreffend zijn in het afweren van één of twee wespen. Wees echter voorzichtig als u geconfronteerd wordt met een massale invasie van deze gevreesde insecten. Doe in dit geval een beroep op de diensten van een professional om u te ontdoen van deze insecten. Er bestaan gespecialiseerde bedrijven, zoals Wespenvernietiging, die over een brede waaier van doeltreffende en duurzame middelen tegen ongedierte beschikken. Dankzij ons vermijdt u letsels, steken en vergiftiging door het gebruik van ongeschikte producten.

Natuurlijke methoden voor het afweren van insecten

 • Maak vallen met water en suiker of siroop in een plastic fles. De val helpt om wespen of hoornaars weg te lokken van locaties die door mensen worden bewoond. In deze video wordt uitgelegd hoe u zelf een wespenval kunt maken.
 • Gebruik van bepaalde planten, kruiden of verjagende geuren: van citroengras is bijvoorbeeld bekend dat het muggen maar ook vliegende insecten afweert. Andere natuurlijke afweermiddelen die u kunt proberen zijn:
  • De geur van kruidnagel,
  • Witte azijn,
  • Gemalen koffiegruis op een bord,
  • Wierook,
  • Essentiële olie van tijm of lavendel in een kaars, enz.

Nu kent u een aantal doeltreffende methoden om wespen en hoornaars op afstand te houden. U hoeft ze enkel nog maar toe te passen tijdens de zomermaanden!