fbpx

10 TIPS OM EEN WESPEN- OF HOORNAARSTEEK TE VERMIJDEN

Het is niet zo moeilijk om een wespen-, hoornaar-, bijen- of hommelsteek te vermijden. Hieronder vindt u onze 10 beste tips om aanvallen van deze enge vliegende insecten te vermijden.

#1 Laat geen eten buiten liggen

Dek bij elke maaltijd in openlucht restjes af met een deksel of bord, zodat er geen voedsel ‘open en bloot’ ligt.

#2 Sluit drankjes af

Wespen worden aangetrokken door zoete geuren. Als u een blikje frisdrank of bier laat rondslingeren, kunnen ze tussen de slokjes door makkelijk naar binnen kruipen, met een pijnlijke steek in uw keel als mogelijk gevolg wanneer u opnieuw van uw drankje drinkt!

#3 Blijf kalm wanneer een wesp u nadert

Als een wesp in u een lekker dessert ziet, weersta dan de drang om wild om u heen te slaan.

Paradoxaal genoeg is de beste manier om het insect weg te houden, rustig te blijven en geen plotselinge bewegingen te maken. Vergeet niet dat wespen alleen steken als ze zich aangevallen voelen. Als u niet beweegt, zullen ze op eigen houtje weggaan.

#4 Maak een wespenval

Het is mogelijk om snel een geduchte val voor wespen te maken door een eenvoudige fles water uit te snijden.

U hoeft geen beeldende kunst te hebben gestudeerd om aan de slag te gaan, volg gewoon de gids in dit artikel!

#5 Gebruik natuurlijke of chemische afweermiddelen

Verschillende natuurlijke methoden kunnen worden gebruikt om wespen op afstand te houden. Ze zijn doeltreffend en hebben ook het voordeel dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

Enkele voorbeelden zijn de geur van verbrande koffie en van bepaalde essentiële oliën, zoals lavendel. Als u het slachtoffer bent van een groot aantal wespen, kunt u ook chemische sprays proberen.

#6 Beperkt het gebruik van parfum en geparfumeerde crèmes

Vermijd parfum tijdens de zomermaanden. De geuren van vrouwelijke cosmetica, zoals geurende crèmes, trekken wespen aan.

#7 Pas op voor donkere en afgelegen plaatsen

Wees tijdens een wandeling voorzichtig met donkere en geïsoleerde plaatsen, zoals verlaten hutten of hoekjes en gaatjes.

Dit zijn perfecte schuilplaatsen voor een wespennest. In deze situatie kunt u het lot beter niet tarten en deze plaatsen uit voorzorg vermijden!

#8 Bedek armen en benen

Vergeet niet om benen en armen te bedekken wanneer u de natuur ingaat. Zelfs als het niet bepaald praktisch is tijdens de zomermaanden, is het beter om voorzorgsmaatregelen te nemen.

#9 Kies voor gesloten schoenen

Zo past u ook beter op met open sandalen en slippers. Voor insecten zijn dit in feite ideale schoenen om ongemerkt mee binnen te glippen in huis!

Geef, zeker tijdens wandelingen, de voorkeur aan gesloten sportschoenen.

#10 Vermijd kleding met felle kleuren

Waarom zou u felle kleuren vermijden? Omdat felle kleuren zoals geel, oranje en rood insecten doen denken aan bloemen. Zo zouden ze u kunnen verwarren met een, voor insecten qua voedsel interessante, bloem.

Dankzij deze tips vermijdt u zeker een pijnlijke steek en geniet u van een rustige zomer! Als u toch gestoken wordt, is het belangrijk om op gepaste wijze te reageren.